• +47 55 300 600
  • post@ogarkitekter.no
Arkitektur | Interiørarkitektur | Plan

Lux Albir

Fire blokker, hver på tre etasjer, med tre leiligheter i de to nederste etasjene og to leiligheter i tredje etasje. Til sammen 32 leiligheter, og med parkering i underetasje. Det er etablert heisforbindelse fra parkeringsetasje til takterrasse.

I Spania var det da prosjektet ble startet ca. 40 000 ledige leiligheter, så tidspunktet for etablering av nok et boligprosjekt var vel neppe helt ideelt. Imidlertid viste det seg at det var mangel på større leiligheter, med tre soverom, to bad og store sydvendte balkonger i Albir på Costa Blanca-kysten.

Standarden på spanske boliger, i hvert fall på Costa Blanca-kysten er gjennomsnittlig ganske dårlig, hva gjelder både varme- og lydisolasjon, samtidig som planløsningene ikke alltid er godt gjennomtenkte. Spansk tradisjon er å bygge store soverom og små stuer, hvilket ikke samsvarer med kravene til folk som ønsker seg en nummer to bolig på sydlige breddegrader.

Leilighetene ble bygget med norsk standard, hvilket vil si at lyd- og varmeisolasjon overgikk alt som har vært laget i området tidligere. For å være sikre på at alle bygningsdeler tilfredsstilte våre krav, ble eksempelvis vinduer, skyvedører og entredører importert fra Norge. Det ble lagt varmekabler i alle gulv og leilighetene ble tilrettelagt for rullestolsbrukere i henhold til norske krav.

Byggenes fasader har fått et moderne utrykk, utført i en kombinsasjon av svarte og hvite keramiske fliser og hvitpussete murflater. Man har ikke på noen som helst måte prøvd å etterligne spansk byggeskikk, så prosjektet fremstår som noe utenom det vanlige i Albir.