• +47 55 300 600
  • post@ogarkitekter.no
Arkitektur | Interiørarkitektur | Plan

Kanalveien 11

Kanalveien 11, eller Wiederbergbygget som det også kalles, er et fem etasjers kontorbygg pluss parkeringskjeller. Det er oppført i grønt glass med avrundete hjørner og utvendige heiser. Dette er bygget hvor Og Arkitekter holder til.

Bygget inneholder kontorer, møterom, kantine, et atrium og to plan med parkering. Kontoretasjene har en kombinasjon av cellekontorer og landskap. Det er cirka 180 kontorarbeidsplasser i bygget, og hele bygget har universell tilgjengelighet. Bygget ligger mellom Kanalveien og Fjøsangerveien, som er hovedinnfartsåre til Bergen sentrum fra sør. Tomten er på cirka tre mål og har fjellgrunn.

Bygget har rektangulær form. Midt i bygget ligger et ventilasjonsrom som er senket en meter ned i grunnen. Første etasje er plasstøpt. Bærende konstruksjon vider opp består av stål og hulldekker. Taket er flatt, isolert og tekket med takbelegg. Fasadene er kledd med et trelags grønt glass. Taket har et utstikk av glass. Det er keramiske fliser på gulvet i inngangspartiet og i kantine. I kontorene er det parkett, systemvegger og akustiske systemhimlinger.I de to parkeringsetasjene og på to sider av bygget er det til sammen 100 biloppstillingsplasser.

Foto eksteriør: Sindre Ellingsen. Foto interiør: Possibility