• +47 55 300 600
  • post@ogarkitekter.no
Arkitektur | Interiørarkitektur | Plan

Salem konferansesenter

Den gamle, ærverdige Turnhallen i Bergen sentrum er omgjort til et konferansesenter i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband (Salem). Bygget er i jugendstil og er verneverdig. Tidligere har danseteateret Carte Blanche holdt hus her.

Den store forsamlingssalen kan romme 500 mennesker, fordelt på mesanin med auditoriestoler samt løse stoler på gulvplanet. Akustikkplater i 60x60 cm trukket med 3 ulike tekstiler montert på langveggen, er med på å gi det rette lydbildet i rommet. Gulvet har heldekkende teppe, og de høye vinduene ut mot gaten har fått mørkleggingsgardiner som er med på å gi scenen den rette lyssettingen.

I tilknytning til salen er det en kafè for ca. 100 mennesker som vender ut mot bakgården, og som har fått spennende fargekombinasjoner i tapet og malte vegger, og lakket valnøtt i stolene.

Inngangen til kafèen og barnehagen i underetasjen går gjennom en lang smal korridor fra gaten, og ved hjelp av lyssettingen i enden og langs veggene, viser man vei inn til denne delen av bygget.

Foajèen med inngang fra hjørnet har fått spesialdesignet minimalistisk skranke, og et organisk formet  sittemøbel i rødt som spiller sammen med heissjaktens vertikale form i rommet.