• +47 55 300 600
  • post@ogarkitekter.no
Arkitektur | Interiørarkitektur | Plan

Portalen

Prosjektet ligger ved Puddefjordsbroen og er en del av samme reguleringplan som ”Verdens høyeste trehus”. Det er et rasjonelt og enkelt bygningvolum med store glassflater. Det oppføres med platekledning på en base av maritim trekledning.

Byggets særpreg er en stor åpning midt i bygget, fire etasjer høy og 8 meter bred. Denne portalen sørger for visuell kontakt med sjøen på tvers av bygget og tydeliggjør inngangspartiet. Portalens himling består av speilplater som reflekterer vannet og skaper en helt spesiell stemning. Portalen inneholder også en massiv klatrevegg som trekker aktivitet inn i rommet. Første nære møte med bygget blir dermed i et spektakulært overdekket rom som er med på å skape en identitetsfølelse hos beboerne.

Bygget består av en stor andel 2-roms leiligheter på 40-45 m2. Boenhetene er effektivisert for å presse kjøpsprisen mest mulig. Dette har gjort det mulig å tilby en flunkende ny leilighet til under to millioner (våren 2015). Leilighetene er disponert rundt en midtkorridor med privatiserende nisjer til hver inngangsdør. Baderom blir prefabrikert og plassert etterhvert som dekkene plasstøpes oppover. Det er kun 3 forskjellige typer badekabiner.

En stor, urban park langs byggets sørside skaper en grønn buffer mellom bilvei og bolig. På taket er det lagt opp til parsellhager mellom en pergola som beskytter mot vær og vind. Langs bygningens nordside ligger en havnepromenade som kobler sammen hele bebyggelsen i Damsgårdssundet, og det er langt opp til kajakkpadling for Portalens beboere.