• +47 55 300 600
  • post@ogarkitekter.no
Arkitektur | Interiørarkitektur | Plan

Langheiane B7 Lonshaugen

Leilighetsbygg med felles parkeringskjeller på vestvendt tomt. Oppgaven var å lage så enkle bygningskropper som mulig, med svalgang, varierte leilighetstyper og mest mulig bruk av tre, både konstruktivt og som kledning.

Lonshaugen er et meget flott og moderne leilighetsprosjekt med sentral beliggenhet. Prosjektet er bygget med tanke på at man skal kunne bo godt med nærhet til alle fasiliteter.

Boligprosjekt består av tre leilighetsbygg; Bygg A, Bygg B og Bygg C. Bygningene inneholder til sammen 38 leiligheter fordelt over 3-4 etasjer. Leilighetene har varierende størrelser og utforming og har et moderne uttrykk med arealeffektive og hensiktsmessige løsninger. Både utomhus og innomhus fremstår prosjektet med gode materialkvaliteter. Under leilighetsbyggene er det fellesgarasje med heis til boligetasjene.

Bygg A og Bygg B ligger vestvendt mens Bygg C ligger sør-vestvendt. Det er gode solforhold, og utsikt over Knarvik og nærområder.

Boligprosjektet er utformet med et tradisjonelt saltak som utgangspunkt. Tre bygg er lagt på rekke på toppen av felles parkeringskjeller og samtlige leiligheter kan nås med heis dirkete fra parkeringskjelleren. Volumene til husene varierer med forskjellig lengde og høyde og gir prosjektet en variert og dynamisk oppbygging. På saltaksformene er det lagt inn mer vertikale bokser som bryter opp fasaderekken ytterligere. På denne måten blander man tradisjonelle husformer med noe mer moderne og sammen med stram detaljering og variert fargebruk håper vi at dette blir et attraktivt og solid prosjekt fremtidige beboere vil finne seg godt til rette i.

Det er lagt opp til varierte leilighetstyper med romslige private utearealer i form av terrasser eller altaner. Leilighetene er tegnet ut i fra at de skal være både praktiske i bruk og inneholde gode rom for dem som skal bo her. Målet når man tegner leiligheter er ofte at mest mulig av arealet skal legges til stue og oppholdsrom. Dette går ofte ut over helt elementære funksjoner som et godt vindfang, nødvendig plass på soverom eller minimale bodarealer. I dette prosjektet har fokus vært mer på at alle nødvendige funksjoner skal få den plassen de krever.